2 Mart 2013 Cumartesi

Tramer sigorta bilgi merkezi ne kadar güvenli?


269 Adet Hasar Bir Araca İşlendi!

2008 model bir aracın en fazla kaç tane hasarı olabilir. Bu aracın sistemde tam 269 hasarı tespit ediliyor. İkinci el araç satın alan Ş.A. aracın hasar geçmişini sorgulattığında gelen mesaj ile adeta şok oldu. Araç kaskolandığı sigorta şirketi tarafından neredeyse trafiğe her çıktığında kaza yapmış gibi gösterilmiş. Şikayet üzerine sigorta şirketi “Araç üzerinde kendisine ait olmayan kasko hasarları da gözükmektedir” yanıtını verdi.

“200’den fazla hasarlı araç hasarsız gibi gösteriliyor” diyen Ş.A. 25 Ağustos’ta 2008 model ikinci el bir araç satın aldı. Tramer (Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi)’nin hizmeti sayesinde araç plaka numarasıyla aracının hasar geçmişini ve kaza durumlarını öğrenmek istedi. Aracının bilgilerini mesaj atan Ş.A. satın aldığı araç üzerinde tam 269 adet hasar tespit edildiği yanıtını alınca şok oldu. yaşadığı olayı anlatan şikayetçi sigorta şirketinin yaptığı hatayı kabul ettiğini ve “İlgili araç birden fazla aracın tek poliçede teminat altına alınan blok kasko poliçesi ile sigortalandığı için bir araç üzerinde kendisine ait olmayan kasko hasarları da gözükmektedir” yanıtını verdiğini belirtti.

Asıl Kaza Yapan Araçlar Kazasız Görünmekte

“Bir araca diğer tüm araçların kazaları işlenmiş. Hasarlı araçlar hasarsız olarak trafikte” diyen Ş.A. yaşadığı ilginç olayı anlatarak araç satın alacakları uyardı:

“Bir sigorta firması bir filo firmasına kasko yapıp bütün hasarları bir araca işleyerek diğer araçları hasarsız gösterirse ne olur? Sigorta şirketinin bir araca ait 269 hasar kaydı olur mu? Olmaz mı? Oluyor. Hasarlar öyle küçükte değil. Yani araç her gün kaza yapmış görünüyor. Nasıl oluyor da her gün bu derece yüklü kazalar yapıyor .Tekrardan geziyor tekrar kaza yapıyor bu araç? Mesajlara sığmayan bu ve benzeri 269 adet hasar görünüyor araçta. Ne oluyor biliyor musunuz? Bir araca bütün kazalar işlenmiş. Sigorta firması bu hasarları Tramer sitesinde düzelttirmeyi de denemiyor. Yani belki de 200’den fazla araç şu an hasarsız olarak görünüyor Yani bu demek oluyor ki asıl kaza yapan diğer araçlar kazasız görünmekte. Tramer bu yanlışı düzeltmek için hiçbir şey yapmamakta. Bu hata değil yanlış! Aracımı satmak istediğimde tüm kazalar karşıma çıkacak. “

Blok Kasko İle Araca Ait Olmayan Hasarlar Da Görünüyor!

Ş.A.’nın şikayeti üzerine poliçe bilgileri inceleyen sigorta şirketi öyle bir yanıt verdi ki araç sahipleri şok oldu. Gelen yanıta göre sigorta şirketleri bir aracı günah keçisi seçerek diğer araçların kaza geçmişlerini bir araca kesiyor. İşte sigorta şirketinin bu ilginç olaya verdiği cevabı şu şekilde:

“Poliçe Üretim sürecinden memnuniyetsizlik duyulması hakkında tarafımıza iletmiş olduğunuz kaydınız incelenmiş olup aşağıdaki gibi sonuçlanmıştır.

Sayın İlgili, 34 FV 1*** plakalı araç 24/11/2009 - 01/01/2013 tarihleri arasında sigortalanmıştır. İlgili araç birden fazla aracın tek poliçede teminat altına alınan blok kasko poliçesi ile sigortalandığı için bir araç üzerinde kendisine ait olmayan kasko hasarları da gözükmektedir. Araç herhangi bir pert hasarı yaşamamıştır. Ayrıca 5 hasar tespit tutanağına rastlanılmıştır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder