28 Mart 2013 Perşembe

Kazasız araç Hasarsız araba almak için yapmanız gerekenler

İlk başta yapmanız gereken aracın çalıntı olup olmadığını öğrenmeniz için motor ve şase numaralarını ruhsattakilerle karşılaştırmak olmalı. Numaraların birbiriyle aynı olması gerekiyor.

Aracı muhakkak denemeli ve sonradan sorun yaşamamak için tüm denemeleri yapmalısınız. Deneme sürüşünü kısa tutmadan, aceleci davranmayarak ve detaycı bir şekilde aracı en az 10 kilometre sürerek deneyin.

Otomobile bakmaya gündüz gitmeniz arabayı daha iyi süzmenize yardımcı olacaktır. Sadece dış kaporta değil iç kısımlarda da gözden kaçabilecek detaylar gizli olabilir. Bu yüzden almak istediğiniz aracı mutlaka gün ışığında görün.

Kaportayı incelerken çürük ve pas tutmuş alanların olup olmadığına dikkat edin. Bu tarz hasarların onarımı basit olabilir ama aracı alacağınız fiyat hasarın boyutuna göre değişebilir. Boya da renk değişmiyorsa, baktığınızda renk aynı tonda ve ayrım yaşanmıyorsa sorun yoktur.

Fakat renk değişimler gösteriyorsa (özellikle çamurluk, tampon ve kapı altı bölgelerinde) araç muhtemelen kaza yapmış veya tekrar boyanma ihtiyacı duyulmuştur. Koyu renkli araçlarda bunu görmeniz daha kolayken, açık renkte bunu ayırmak son derece zordur.

Araba içinize sindiyse ve almak istiyorsanız, mutlaka OTORAPOR Oto Expertiz Merkezi'ne götürüp son kontrolleri yaptırmanızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder